11.-16.4.2017

Sinisiä säveliä Saimaan rannalla

VIRALLISEN SUOJELIJAN TERVEISET


Kirjoitti | on Maa 23, 2017

Saimaa Bluesin artistilista on jälleen tasokas. Ensimmäistä kertaa mukana on myös ulkomainen esiintyjä, Chicago-bluesin nykyaateliin kuuluva Willie Buck. Missisippiläissyntyinen mies on maksanut oppirahansa kantapään kautta. Kokemusta on 50-luvun puolivälistä saakka Chicagon skenessä alkaen kuululta Maxwell Streetin kirpputorilta aina työskentelyyn alan suurimpien kuten Howlin’ Wolfin kanssa.

 

Hyvä ystäväni Jo’ Buddy on maamme persoonallisimpia artisteja, sekä samalla maailmanluokan kitaristi. Hän ei tee minkäänlaisia kompromisseja kaupallisuuden, tai ulkopuolisten vaatimusten edessä, vaan noudattaa kaikessa omaa intohimoaan ja muusansa ääntä. Yhteistyö Funky Kingstonen kanssa ja sen hedelmänä ilmestynyt levy kuuluu maamme afroamerikkalaisen musiikkitarjonnan historian laadukkaimpaan ja persoonallisimpaan antiin.

 

Minulla oli ilo olla mukana, kun Emilia Sisco palkittiin vastikään vuoden 2016 tulokkaana Finnish Blues Awardsissa. Pysti tuli hyvästä syystä. Emilia on uusin maamme vanhempiin bluesvaltiomiehiin lukeutuvan huuliharpisti Helge Tallqvistin löydöistä. Ja laatu on taattu kun vielä Helgen liidaama taustabändikin on parasta a-ryhmää.

 

Olen seurannut Little Willie Mehton kehittymistä pitkään, meillä on yhteistä soittokokemusta 90-luvulta saakka. Hän on yksi maamme nousevista blueslahjakkuuksista, erinomainen huuliharpisti ja sooloesiintyjä, joka pystyy one man band -kontekstissa pitelemään yleisöä hyppysissään.

 

Hienoa Saimaa Bluesissa on tapahtuman levittäytyminen kaikkialle kaupunkiin. Se on todellinen kädenojennus mikkeliläisille; sielukas, ihmisen kokoinen ja kaikkien saavutettavissa oleva pääsiäisajan kulttuuriannos.

 

- Esa ”Bluesministeri” Kuloniemi