11.-16.4.2017

Sinisiä säveliä Saimaan rannalla

SAIMAA BLUES 2017 ESIINTYJÄT

Kirjoitti | on Maa 23, 2017

IDLE WOLF (Hospital Blues & Kirjastossa soi Blues 13.4.)

”Idle Wolf” eli Antti Kajander on helsinkiläislähtöinen bluesista ja jazzista ammentava kitaristi-laulaja jonka voimakas tulkinta aaltoilee shamanistisestä voodoosta aina hartaaseen tunnelmaan sekä villimies-boogieen. Saimaa Bluesissa tältä viime vuosina ahkerasti Suomea, Iso-Britanniaa ja Espanjaa kiertäneeltä artistilta kuultaneenkin mm. blues-versioita vuoden 2013 Idle Wolf -LP:ltä sekä Kajanderin tuoreelta Kitara Soi -albumilta.

ROLLING MEN (Blues Buffet 14.4.)

Blues Buffetissa esiintyvä Rolling Men on laatinut ohjelmistonsa tilaisuuden luonteeseen sopivaksi, sisältäen myös tunnelmallisempaa bluesmusiikkia. Yhtye esittää covereiden lisäksi myös omia kappaleita. Puolitoista vuotta sitten perustetussa mikkeliläisessä Rolling Men -bändissä yhdistyy rootsmusiikin kokeneempi osaaminen sekä taidokas nuorempi ammattitaito. Yhtyeen kokoonpanossa soittavat Kapa Montonen (kitara ja laulu), Make Järvinen (laulu, huuliharppu ja lyömäsoittimet), Juho Puikkonen (basso) sekä Timo Laatikainen (rummut).

 

PAPA´S PARADISE (Jälkipeli 13.4.)

​Papa’s Paradise on kuopiolainen Indie Rock Blues-yhtye joka aloitti toimintansa loppuvuonna 2013. Yhtyeen johtohahmona toimii kitaristi-laulaja-säveltäjä Pekka ”Papa” Kortelainen. Pekka käynnisti musiikillisen uransa 70-luvun lopulla kuopiolaisessa Metal Griffin heavy -yhtyeessä, joka julkaisi suomiheavyn historian polkuun kuuluvan Overdosed-Fly Fast Live Fast singlen vuoden 1982 alussa. Tämän jälkeen Pekka on vaikuttanut erilaisissa R&B, rock ja indie kokoonpanoissa: Vilja Kossander & Osula, OUTO TAHTI, Musta Kissa, Jortikka ja miehet, Tapsa & Kulkurit sekä The Clay Bay Wolves. The Clay Bay Wolves julkaisi toimintansa aikana kolme levyä ja yhden live DVD:n. Yhtye käväisi parhammillaan USA:laisen musiikki -listan kakkosena sekä vieraili useilla festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.
www.papasparadise.fi

 

LITTLE WILLIE MEHTO (Blues Buffet -jatkot 14.4.)

 

Little Willie Mehto on uuden sukupolven bluesmuusikko, joka viihtyy juurimusiikin polveilevilla poluilla kuin kotonaan.  Willie on omistautunut bluesille aidosti ja tinkimätön asenne välittyy yleisölle hyvänä meininkinä ja fiiliksenä, johon on helppo tempautua mukaan. Willie laulaa ja soittaa huuliharppua, sikarilaatikkokitaraa ja akustista kitaraa. Välillä hän tarttuu pyykkilautaan tai öljykanisterikitaraan.

Omien kappaleidensa ohella Little Willie Mehto esittää country- ja deltabluesin klassikoita mm. Muddy Watersin sekä Brownie MgGheen & Sonny Terryn hengessä. Willien taiturointi slideputkella ja dobrolla puolestaan tuo mieleen alan suuret mestarit kuten Robert Johnsonin ja Bukka Whiten. Meiningin ollessa korkeimmillaan Willie lisää vielä höyryä bravuurinumerollaan, jossa hän luo pelkällä huuliharpulla junan ja veturin äänet – viimeistään tässä vaiheessa yleisö on hurmiossa.

Helsinkiläinen Little Willie Mehto on ammentanut soittovaikutteensa bluesin alkuperäisiltä mestareilta ja hakenut lisäksi oppia kotimaisilta alan taitajilta, kuten Pepe Ahlqvistilta.

WILLIE BUCK (Pääkonsertti 15.4.)

Mississipin Houstonissa 1937 syntynyt, tänä vuonna 80-vuotias Willie Buck edustaa jo harvinaiseksi käynyttä konkarikuntaa chicagolaisessa bluesperinteessä. Pikku poika ahkeroi päivisin paperitehtaalla ja iltaisin treenasi ääntään ”Rock & Roll” tyyliin, mutta ajansaatossa hän mieltyi Chicago Bluesin tyylisuuntaan.

Chicagossa Willie Buck teki ensimmäisen singlensä jo vuonna 1959.

Willie Buckin suurin vaikuttaja on ollut Chicago-bluesin kuningas Muddy Waters. Legendaarisen Muddy Watersin vaikutus tulee Buckin musisoinnissa väistämättä esiin.

Vanhan Chicago-bluesin koulukuntaa edustava Buck edustaa sitä yhä harvinaisemmaksi käynyttä sukupolvea. Sukupolvea joka esiintyi paitsi Chicagon Maxwell Streetillä myös Yhdysvaltain etelävaltioiden Chitlin’ Circuitilla, sekä lukuisissa muissa maissa. Willie Buck voidaan myös yhdistää blues genren kovimpiin ”Pine Top” Perkins, Howling Wolf, The Meyers Brothers, ”Moose” Walker ja moneen muuhun bluesmieheen.

https://myspace.com/williebuckofficial

 

EMILIA SISCO WITH HELGE TALLQVIST BAND (Pääkonsertti 15.4.)

Finnish Blues Awards 2017 gaalassa vuoden tulokkaana palkittu Emilia Sisco on nuori blues/R&B/soul laulajatar, joka on lyönyt itsensä läpi Rootsmusiikin genressä. Vahva ja sielukas soundi yhdistettynä valloittavaan persoonaan ja vakuuttavaan lavaesiintymiseen tekee Emiliasta valovoimaisen keulahahmon tässä bändissä.

Emilia Sisco with Helge Tallqvist And His Band on tuore kokoonpano Helsingistä. Ryhmässä yhdistyy nuori ennakkoluulottomuus ja raikkaus sekä kokemuksen mukana tuoma osaaminen ja vakuuttavuus. Ohjelmisto muodostuu bluesista, R&B:stä sekä ripauksesta soulia.

http://www.helgetallqvist.com/

 

JO’ BUDDY MEETS FUNKY KINGSTON  (Pääkonsertti 15.4.)

Funky Kingston on tamperelainen Jamaika -musiikin instituutio. Kokoonpano on tähän mennessä säestänyt kotimaisia eturivin solisteja Palefacesta Pelle Miljoonaan ja Sami Saaresta Tommy Lindgreniin. Toisinaan bändin ydinryhmä keikkailee myös ilman puhaltajia Kinky Funkstone – nimellä.

Kansainvälisistä solisteista bändi on tehnyt yhteistyötä jamaikalaisen Earl Sixteenin ja sudanilaisamerikkalaisen DynamQin kanssa. Bändin jäsenet ovat kaikki pitkänlinjan rytmimuusikoita. Nyt he ovat lyöttäytyneet yhteen laulaja-kitaristi-lauluntekijä Jo’ Buddy:n kanssa, joka hoitaa nyt bändin ensimmäistä vakisolistin virkaa. Yhteistyön hedelmänä on luvassa uudempia ja vanhempia Jo’ Buddy originaaleja sisältävä pitkäsoitto albumi, missä New Orleans Rhythm & Blues sekä Syvän Etelän Soul kohtaavat nautittavasti jamaikalaiset Mento, Ska, Rock Steady, Reggae-rytmit, tuoden samalla ripauksen jotain tuoretta ja piristävää äänimaisemaa tähän päivään.

http://www.ram-bam.com/jo-buddy/

 

HARP´N´SLIDE (Pääkonsertti 15.4.)

 

Harp’n’Slide trio on kolmen bluesmiehen projekti, jolla on selkeä tilaus monimuotoisiin yritys-, juhla- ja tapahtumatuotantoihin. Kitaristi / laulaja Harri Räisä on monessa liemessä keitetty muusikko, jolla on vahva bänditausta mm. Taco Deluxe ja SpinWolfin riveissä. Harpisti / laulaja Make Järvinen on pitkän ja monipuolisen uransa aikana työskennellyt mm. Pepe Ahlqvistin, Jo’ Buddyn, Tomi Leinon ym. bluesmestareiden kanssa. Tärkeää osaa musiikissa on näytellyt myös laajaa huomiota saanut Make’s Company yhtye sekä Rollin Men ja Make’s Order kokoonpanot nykyään.. Uusimpana jäsenenä on rummuissa jo muutaman vuoden bändin riveissä soittanut Samuli Leinonen.

 

Trion ohjelmisto sisältää laajan kattauksen vanhempaa ja uudempaa juurimusiikkia, jota esitetään rouheilla soundeilla ja omilla sovituksilla. Delta bluesin sävyt ovat vahvasti mukana trion soinnissa jo soitinvalintojenkin takia. Vanhoista sikarilaatikoista rakennetut kitarat soivat saumattomasti uudempien klassikoiden kanssa, luoden mielenkiintoisen sointimaailman jota säestää vahva rytminen poljento. Harpun rosoinen sointi kuljettaa kuulijat matkalle etelän puuvillapelloille ja pölyisille maanteille. Vanhojen klassikoiden lisäksi trio soittaa myös omaa materiaalia, joka nivoutuu saumattomasti kokonaisuuteen. Parhaimmillaan Harp’n’Slide on musiikkibaareissa ja – pubeissa, ihmisten kuunnellessa tai irrotellessa vetävän musiikin tahdissa.

 

Harp’n’Slide esiintyy reilulla pelimannihengellä ja turhaa ryppyotsaisuutta välttäen; musiikki on monipuolisen rytminsä puolesta myös herkullisen tanssittavaa.